top of page

BLOGI

- viherpippurisia vinkkejä, neuvoja ja tarinoita

Search

Tänään lähti ihanasti aurinkoinen aamu käyntiin uusien kylvösten (melonia, kesäkurpitsaa ja rairuhoa) sekä vanhempien kylvösten koulinnan merkeissä.

Ihan turhan aikaisinhan sitä on Taas tullut joitain kasveja kylvettyä, mutta minkäpä sitä itselleen mahtaa, kun sormet syyhyä multapussia kohti aina jo tammikuussa. Noista lehtikaaleista, ei ainakaan taida tulla mitään (ihan venähtäneitä) ja kurkut ja tomaatitkin laitettu itämään liian aikaisin. Ihan liikaa lunta maassa vielä, ei millään jaksaisi enää odottaa kevään tuloa!


Mukavasti meni aamu siksikin, kun oli kylvö- ja koulintahommien lisäksi ja lomassa oli tarjolla myös superkiva ja mielenkiintoinen Superwebinaari!!! Kiitos Lea - Pihailopuutarhuri - sen järjestämisestä, ja kiitos myös muille webinaarin luennoitsijoille!


7 views0 comments
  • Viherpippurit

Sumuinen ranta oli kuin hattaraa auringon laskiessa.


Ystävänpäivän kimput valmistuivat torstain kimppukurssilla ja odottivat sunnuntaihin asti saajiaan kotona. Kiitos #sitomo Iso-omena, Pippureilla oli kivaa!!! Kyllähän tuo vaatii vähän harjoittelua, mutta perusteet ainakin opittiin kun oli hyvä opettaja!
Kotona tunnelmoitiin illlalla samoissa väreissä.

...ja lämmitettiin vatsaa maa-artisokkaperunakeitolla sekä uunituoreilla sämpylöillä.Sämpylät:

- 5 dl vettä 
- 50 g tuorehiivaa tai 20 g n. kuivahiivaa
- 7 dl sämpyläjauhoja
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- n. 1/2 öljyä
- kurpitsan siemeniä

Tee taikina, kohota n. 30 min. Leivo sämpylöiksi, anna kohota toiset 30 min, kostuta vedellä, ripottele pinnalle kurpitsan siemenet (tai painele niitä myös vähän, etteivät tipu). Paista uunin kiertoilmalla 


4 views0 comments
  • Viherpippurit

Ensimmäiset kylvökset itäneet - jibii!!! Tuntumaa keväästä jo siis on!

Viikonloppuna syöty ruohosipulikin tuli "lapioitua" uuteen ruukkuun ja multaan. Jospa sekin alkaisi jaksaa työntää uutta versoa, nähtäväksi jää...Uskoa kevään saapumisesta toi myös päivän päätteeksi tehdyn kävelylenkin upea laskeva aurinko, jota sorsien kanssa yhdessä ihailtiin.

Samaa auringonlaskun väriä piti saada illan tullen kotiinkin.


Väreissä on voimaa!
5 views0 comments
1
2
bottom of page